DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE DİYARBAKIR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) İLETİŞİM OFİSİ AÇILDI


31.03.2021


DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE 

DİYARBAKIR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB)  İLETİŞİM OFİSİ AÇILDI  

 

Üniversite – sanayi iş birliğini artırmak ve çalışmaların etkin bir diyalog ile sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde OSB İletişim Ofisinin açılışı yapıldı. 

Açılış törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, DOSB Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli meslek kuruluşlarının başkanları, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları ile birlikte akademisyenler ve sanayiden iş adamları katıldı.

Ofisin kurulumu ile sanayide var olan sorunların belirlenmesi ve bilimsel açıdan çözüme kavuşturulması, yeni mezunların sanayide istihdam edilmesi, öğrencilerin sanayide nitelikli staj yapma imkânına kavuşması, Üniversite – OSB iş birliği ile ortak (TÜBİTAK, KOSGEB, Karacadağ, vb.) projelerin üretilmesi, üniversiteden danışmanlık hizmetinin aktif olarak başlatılması konularında gelişmelerin sağlanacağı öngörülüyor.

Fotoğraf Galerisi