DİCLE ÜNİVERSİTESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DÜZENLEDİKLERİ ETKİNLİKLERLE MORAL OLMAYA DEVAM EDİYOR

26.05.2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen “Bilim Diyarı” adlı konteyner kente kurulan etkinlik çadırı, depremzede çocuklara çeşitli etkinliklerle moral veriyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden olan Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi de depremzedelerin geçici olarak yerleştirildiği konteyner kentte farklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Topluluğu da bilim şenliğinde Suyun Fısıltısı adıyla kurduğu ebru standında ebru yapan çocukları hem eğlendirdi, hem de öğretti.

Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Topluluğu eğitmeni Nuray Hattapoğlu, depremden etkilenen çocuklarla birlikte ebru atölyesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Onların biraz olsun yüzünü güldürebilmek bizim için çok önemliydi. Suyun Fısıltısı ile yolculuk yapmaya çalıştık" dedi.