DİCLE ENFEKSİYON GÜNLERİ DÜZENLENDİ


20.06.2022


                       DİCLE ENFEKSİYON GÜNLERİ DÜZENLENDİ 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen “1. Dicle Enfeksiyon Günleri” Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonunda gerçekleşti.

Bilimsel programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

İlk kez gerçekleşen etkinlikte akademisyenlerin tıbbi bilimsellik açısından söyleşileri ilgi gördü.

“Salgınlarla İnfeksiyon Tarihi”, “İnfeksiyon Hastalıklarında Biyomarkerlar Ne Kadar Yardımcı”, “Tüberküloz’da Yaşanan Sorunlar”, “Hiv Pozitif Gebe Hastam Var”, “Diyabetik Ayak”, “Cerrahi Profilaksiyi Ne Kadar Doğru Yapıyoruz ?”, “Sepsise Multidisipliner Yaklaşım”, “Acilden Konsultasyonum Var”, “Organ Naklinden Konsultasyonum Var”, “Sss Enfeksiyonları”, “Febril Nötropeniye Yaklaşım”, “Enfeksiyon Kontrolü Ve Yönetimi”, “Hastane Enfeksiyonları Sürveyansı”, “İntörn Oturumu” olmak üzere üç gün süren Enfeksiyon Günlerinde 13 oturum yapıldı.


Fotoğraf Galerisi