DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE BULUNAN BAĞ KÖŞKÜ RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

07.01.2021

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE BULUNAN BAĞ KÖŞKÜ RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan ve 27 yıl önce Dicle Üniversitesi yerleşkesine taşınan Bağ Köşkü, etnografya müzesine dönüştürülmesi kararıyla başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan DALKILIÇ ve Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytaç COŞKUN’un yürüttüğü çalışmaları ve büyük bir kısmı tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Diyarbakır'ın geleneksel yaşamını, kültürünü, gündelik hayatını anlatan eserlerin yer aldığı uyumlu yeni bir işlev ile Bağ Köşküne onarım kapsamında müdahalelerde bulunuldu. Duvar yüzey temizliği, taş temizliği, derz yenilemesi, iç mekanlarda ahşap döşemelerde ve ahşap kirişli tavanlarda sağlamlaştırma çalışması yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ,  Dicle Üniversitesi olarak yerel ve kültürel değerlere sahip çıkma anlayışı içerisinde olduklarını belirtti.