ÜNİVERSİTEMİZ TESTEG 2023 KONGRESİNDE YER ALDI


30.11.2023


                  ÜNİVERSİTEMİZ TESTEG 2023 KONGRESİNDE YER ALDI

 

Uluslararası Tekstilde Sürdürülebilirlik Ve Teknolojik Gelişmeler Kongresi (TESTEG 2023), Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde Adıyaman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mersin Üniversitesi olarak 11 farklı üniversite ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) olarak yerel kurumlar paydaşlığında düzenlendi.

Tekstilin farklı alanlarında güncel, teknik ve teknolojik gelişmeler ile sürdürülebilirlik kapsamında mevcut durumu ve yapılabilecek uygulamaları ortaya koymak, sektörde faaliyet gösteren firmaların, mühendislerin, sanayicilerin ve akademisyenlerin fikir alışverişine zemin hazırlamak ve ilgili tarafları bir araya getirmek amacıyla olan program ayrıca birinci derece deprem bölgesi olan illerindeki tekstil sektörünün toparlanması için büyük katkı sağlayacağı umudu ile gerçekleşti.

TESTEG 2023 Kongresi’nde Dicle Üniversitesi de 11 paydaş üniversiteler arasında yer aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç Onur Kurulu üyesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Bölüm Başkanı ve Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nurcan Akgüneş düzenleme kurulu üyesi olarak kongrede yer aldı.

Fotoğraf Galerisi