TÜBİTAK - DİCLE ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR


01.10.2022


                                          TÜBİTAK - DİCLE ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

 

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Cezmi Kayan’ın yaptığı “'Mikrodalga Yöntemiyle Yeni Nesil fonksiyonel Amido-Fosfinit Türevi Komplekslerin Sentezi ve Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi (122Z767) ” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

TÜBİTAK destekli projede, üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Aydemir ve Siirt üniversitesinden Prof. Dr. Veysi Okumus, araştırmacı Doç. Dr. Nermin Meriç ise proje danışmanı olarak görev yapıyor. Tasarlanan bu proje ile de biyolojik aktiviteye sahip olabilecek yeni bileşiklerin sentezlenmesi ve bu bileşiklerin antioksidan, antibakteriyel ve DNA‑bağlanma gibi bazı biyolojik aktivitelerinin araştırılması amaçlanıyor.

Başka bir projede ise Yürütücülüğünü Doç. Dr. Nermin Meriç’in yaptığı 221Z254 numaralı  ''Yeni Nesil İyonik Sıvı Temelli Pd(II)- Ve Pt(II)-Fosfinit Bileşiklerinin Sentezlenmesi Ve Karbon-Karbon (C-C) Eşleşme Reaksiyonlarındaki Katalitik Aktivitelerinin Araştırılması” TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK destekli projede, Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Aydemir ve Doç. Dr. Cezmi Kayan araştırmacı, Prof. Dr. Feyyaz Durap’ın danışman olarak görev aldı.


Fotoğraf Galerisi