15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ


16.07.2022


15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kurşunlu (Fatih Paşa) Camisi meydanında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı milletin kahramanca bir mücadeleyle elde ettiği zaferin altıncı yılında Valilik öncülüğünde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle kentteki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Cami meydanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikte Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve eşi Öğr. Gör. Meral Karakoç, Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Ali Karakaş ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ da hazır bulundu.

Etkinlikler, Keçi Burcu’nda o gün yaşananları ölümsüzleştirmek ve hain darbe girişiminin etkili bir şekilde anlatılması için “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı.

Sergi açılışının ardından il protokolü ve vatandaşların katılımıyla Keçi Burcu’ndan etkinliklerin yapılacağı Kurşunlu Cami meydanına kadar şehitleri anma yürüyüşü yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliklerde ilahi ve şiir dinletileri gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşması, alandaki dev ekranlardan izletildi. Dicle Üniversitesinin de stand açtığı etkinlik büyük ilgi gördü.

https://www.youtube.com/watch?v=SLVhbvV2wOQ