Diyarbakır
Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri, Tahıl İşleme
Teknolojisi ve Gıda Endüstrisi Makineleri dersinin uygulaması kapsamında, ders
sorumluları Öğr. Gör. Demet EKTİREN ve Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte ÖZKILIÇ
UN FABRİKASI’na gezi yaptı.
Bu
etkinlik kapsamında; İşletme Yöneticisi Yaşar ÖZKILIÇ’ın kontrolünde işletme
gezdirildi. Buğdayın işletmeye ilk girişinden, paketlenmiş un olarak çıkışına
kadar tüm aşamaları ve kullanılan makinelerin özellikleri öğrencilere
anlatıldı. Ayrıca, labarotuvarda buğdayın protein miktarı, sedimentasyonu, gluten
indeksi, farinograf ile uzama katsayısı işlemleri gibi unda yapılan analizler
detaylı olarak gösterildi.
Bu
gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim
Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini
alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize
verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi
amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.