DİKEY GEÇİŞ SINAVI SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

11.09.2023


2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN

 KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

1) KAYIT TARİHİ YERİ VE KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

E-Devlet Sistemindeki Kayıt Tarihleri

Yüz Yüze Kayıt Tarihleri

Adaylar, 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.

1-Çeşitli sebeplerle e-devlet sisteminde kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar, 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelmeleri halinde veya resmi vekili aracılığıyla kesin kayıt işlemleri gerçekleştirebileceklerdir.

Üniversitemizde ön kayıt işlemi bulunmamaktadır.

İstisnai durumlar hariç adayların kayıtlarını e-devlet ortamında gerçekleştirmeleri yararlı olacaktır.

Aynı anda iki örgün lisans programına kesin kayıt işlemi yapılamaz.

Ön lisans programından henüz mezun olamayıp Üniversitemize yerleşenler, yukarıda belirlenen tarihler arasında geçici kayıt yapabileceklerdir. Bu durumdaki öğrenciler 31 Ocak 2024 tarihine kadar ön lisans kurumundan mezun olmamaları halinde Üniversitemizden kayıtları silinecektir.

2) HARÇ (KATKI PAYI) VEYA ÖĞRENİM ÜCRETİ

1-Harç (Katkı Payı)

2-İkinci Öğretim Öğrenim ücreti

Açıköğretim programı da dâhil olmak üzere herhangi bir yükseköğretim programında (ikinci öğretim programları hariç) kayıtlı olan ve Üniversitemizde de normal öğretim programına yerleşen öğrenciler, yerleştikleri programın katkı payını da yatıracaklardır.

Üniversitemiz ikinci öğretim programına yerleşen ve kesin kayıt işlemi gerçekleştiren öğrenciler, öğrenime başlamaları halinde yerleştikleri programın öğrenim ücretini de yatıracaklardır.

Harç veya öğrenim ücreti, öğrenci numarası ile Türkiye Vakıflar Bankası Şube veya ATM’lerinden yatırılacaktır.

Engelli öğrenciler ile şehit veya gazi yakınları belgeleriyle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir.

Öğrenci no öğrenmek için tıklayınız : http://obs.dicle.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

3) ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET SINAVLARI

İlahiyat Lisans Programı: 20 Eylül 2023 Saat 14.00  (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasında)

Muafiyet sınavları yüz yüze yapılacaktır. Gelişmelere bağlı olarak muafiyet sınavları tarihlerinde değişiklik olması durumunda yeniden belirlenip web sayfamızda ilan edilecektir.

4) DERS MUAFİYET TALEBİ

Daha evvel herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler, en geç 22.09.2023 tarihine kadar, kendilerine ait öğrenci otomasyonu sayfasından ders muafiyet başvurusunda bulunabilirler. Detaylı bilgi için lütfen ekteki bilgilendirme metnini inceleyiniz. Muafiyet başvuruları fiziki olarak yapılmayacaktır.

Ders içerikleri için tıklayınız: https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna

5) DERS KAYDI

Ders kayıt işlemi muafiyet işleminden sonra danışman gözetiminde yapılacaktır.

6) DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

Akademik birimlerimizin eğitim-öğretim faaliyetleri 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır.

7) ÜCRETSİZ WİFİ AĞI

Kampüs alanı içerisinde bulunan kablosuz internet ağlarına bağlanabilmek için aşağıdaki linke tıkladıktan sonra gelen ekranda ilgili alanları doldurarak alacağınız kullanıcı adı ve şifreyle internete bağlanabilirsiniz. http://services.dicle.edu.tr/studentservices/

Mevcut kullanıcılar şifrelerini unutmaları halinde başvuru sayfasının altında parola sıfırla butonuna tıklayarak yeni şifre alabilirler.

8) KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURT-BURS BAŞVURULARI

Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt-kredi veya burs imkânlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz https://kygm.gsb.gov.tr/ adresini takip etmeleri gerekir.  

Başvuru ve kesin kayıt işlemleri e-devlet ortamında elektronik olarak yapılacaktır. Yurt kesin kayıt işlemi için öğrencilerimizden öğrenci belgesi istenmeyecektir.

Ön lisans programından mezun olup ara vermeden lisans programına yerleşen ve Kredi Yurtlar Kurumundan burs veya öğrenim kredisi alan öğrenciler, e-devlet ortamında burs-kredi nakil işlemini yapabileceklerdir.