15.09.2021

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA

DİCLE ÜNİVERSİTESİNE DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCUNA GÖRE YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

"Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Elektronik kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar ise 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen gelmeleri halinde veya resmi vekili aracılığıyla kesin kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1- Kesin kayıt için adaylardan herhangi bir belge istenmeyecektir.

2-Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

3-Kesin kayıt işleminden sonra varsa programın öğrenim ücreti öğrenci numarası ile Türkiye Vakıflar Bankasının şubelerinden, ATM ve internet bankacılığından yatırılacaktır.

4-Üniversitemiz Fakülte ve yüksekokullarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olmak için yeni kayıt yaptıkları tarihten itibaren 3 işgünü içerisinde kayıt yaptıracakları bölüme dilekçe ile başvuruda bulunabilirler. İlgili birim yönetim kurulunca muafiyet istekleri ve intibak işlemleri değerlendirilip karara bağlanır.