1. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu (DUFEBLAS-2023)

12.07.2023

Değerli Bilim İnsanları ve Araştırmacılar,

Dicle Üniversitesi 1. Uluslararası   Fen   Bilimleri   Lisansüstü   Araştırmalar   Sempozyumu (DUFEBLAS-2023), Üniversitemizin    kuruluşunun    50.    yılında    19-20    Ekim 2023 tarihlerinde Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecektir.

Sempozyum, Fen Bilimleri alanında araştırma yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki araştırma ve proje fikirlerinin paylaşılmasını, farklı disiplinler, kurumlar ve üniversiteler arasındaki iş birliğini sağlamayı ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Sempozyuma; Arkeometri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bilgisayar Mühendisliği, Biyoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Biyoteknoloji Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Gıda Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik, Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Nanoteknoloji, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal sulama, Toprak Besleme, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Zootekni ve diğer Fen Bilimleri alanlarında yüksek lisans/doktora yapan öğrenciler genişletilmiş özet veya tam metin bildiri ile katılabilecektir.

DUFEBLAS-2023’e göndermiş olduğunuz bildiriler sempozyum bilim kurulu tarafından değerlendirilecektir. Kabul edilen bildiriler sözlü sunum olarak sempozyum programına dahil edilecek ve sempozyum bildiri kitabında yer alacaktır. Bildiriler, DUFEBLAS-2023 için alt yapısı oluşturulan Microsoft Conference Management Tool programı üzerinden gönderilecektir (https://cmt3.research.microsoft.com/DUFEBLAS2023). Sempozyum kapsamında katılım ücreti talep edilmemektedir. DUFEBLAS-2023 hakkında ayrıntılı bilgileri sempozyum web sayfası https://dufeblas.dicle.edu.tr adresinden edinebilirsiniz.

DUFEBLAS-2023'e yapacağınız her türlü katkı için şimdiden teşekkür eder, sizleri Dicle Üniversitesi 1. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumunda görmekten çok mutlu olacağımızı belirtiriz.

Prof. Dr. Neslihan DALKILIÇ

Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 21280 DİYARBAKIR