“Böcekler ve İnsan” Konulu Konferans

26.04.2024

“Böcekler ve İnsan” Konulu Konferans

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları tarafından 2024 yılı Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Okyanus Koleji Öğretmen ve öğrencilerine “Böcekler ve İnsan” konulu bir konferans sunuldu.

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Musa BÜYÜK ve Öğr. Gör. Dr. Eda BUDAK AKBAL tarafından 27.03.2024 tarihinde Diyarbakır Okyanus Koleji konferans salonunda kolej öğretmenleri ile öğrencilerine Doğa ve böcek sevgisini aşılamak üzere “Böcekler ve insan” konulu konferans verildi. Konferansa çok sayıda öğrenci ile kolej öğretmenleri katıldı. Konferansta böceklerin insan hayatındaki önemi, faydaları, zararları ve doğal denge içerisindeki rolleri anlatıldı. Öğrencilere böcek koleksiyonundaki böcekler görsel olarak tanıtıldı ve böceklerin doğanın asli unsuru canlılar olduğu ve korunması gerektiği, böceksiz bir dünyanın düşünülmemesi gerektiği anlatıldı. Büyük bir ilgi ile izlenen konferansın sonunda,  öğrencilerin konu ile ilgili merak edilen sorularına cevaplar verildi.