DÜAK EKİBİNDEN ÖĞRENCİLERİMİZE DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMİ


21.03.2024


İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca yapılan zorlu eğitimler sonrası akredite olan Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekibi Fakülteleri gezip, amfilerde deprem farkındalık eğitimlerini vermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un girişimiyle üniversite bünyesinde gönüllü arama kurtarma ekibi oluşturulması için çağrı yapılarak kurulan Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, profesyonel akreditasyonunu tamamlamış uzman ekiple muhtemel bir afette tam müdahale imkânı veriyor.

DÜAK Ekibi tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Atatürk Sağlık Yüksekokulunda verilen eğitimlerde “Afet Farkındalık Eğitimi” çerçevesinde afet yönetimine dair temel kavramlar, afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında yapılması gerekenleri okullarda öğrencilerine aktarmaya devam ediyor.

Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı eğitimlere DÜAK Ekibi Afet Farkındalık Eğitmenleri olan, Ekip Sorumlusu Hacı Yılmaz, Ekip lideri Mehmet Turgut Tayuzak, Ekip Üyeleri Enes Erbova, Tuba Tekin, Mensur Dala, Selim Öner ve Münir Kosal sunum yaparak dinleyicilerin sorularını cevaplıyor.



Fotoğraf Galerisi