DÜAK TARAFINDAN “AFET FARKINDALIK” EĞİTİMİ VERİLDİ

01.11.2023

DÜAK (Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma) ekibi tarafından Yüksekokulumuzda “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Eğitimin içeriğinde depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazırlık planı, yapısal tehlikeler, yapısal olmayan tehlikeler ve risklerin azaltılması, sarsıntı sırasında nasıl davranılması gerektiği, deprem sonrası karşılaşılabilecek tehlikeler için alınacak önlemler ile ilgili bilgi verildi.

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla tüm öğrencilere eğitim verildiğini vurgulayan DÜAK Ekip Sorumlusu Hacı Yılmaz,  Üniversitemiz bünyesinde verilen eğitimler kapsamında “Afet Farkındalık Eğitimi” çerçevesinde afet yönetimine dair temel kavramlar, afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği eğitimde  Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ergün ve akademisyenler hazır bulunurken katılım sağlayan DÜAK ekibine Ergün tarafından eğitimin sonunda teşekkür belgesi verildi.

Eğitim sonunda AFAD’ın “gönüllülük projesi” hakkında bilgilendirme yapıldı.