DİCLE ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU VE TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ ARASINDA, TÜRKİYE DE İLK OLARAK NOTERLERDE BÜRO ELEMANI İSTİHDAMINA İLİŞKİN OLARAK PROTOKOL İMZALANDI

13.12.2023


Bölgemizde istihdama katkı ve Noterlerin büro memuru ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu ile Türkiye Noterler Birliği arasında protokol imzalandı.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans salonunda yapılan Protokol törenine, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ömer Ergün, Müdür Yardımcısı, Öğr.Görv. Ahmet Taşır, Adalet Meslek Yüksek Okulu Öğretim elemanları, Adalet Meslek Yüksek Okulunun Öğrencileri, Kurum personelleri ve Diyarbakır Bölge Noter Odası Başkanı Faik Hikmet Karahan, Yönetim kurulu üyeleri,  bölge de görev yapan noterler hazır bulundular.

Protokol konuşmalarında, Diyarbakır Bölge Noter Odası Başkanı Faik Hikmet Karahan, Protokolün hazırlanmasına katkı sunan,  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ömer Ergün’e, teşekkürlerini arz ettiklerini ifade ettikten sonra, yıllardır hayallerinden birisinin bu protokolü hazırlamak, imzalamak olduğunu ifade eden Karahan, Noterlerde özellikle büro elemanlarının niteliklerinin ve görmüş oldukları eğitimlerinin, noterlik işlemlerinin yapılmasında yeterli olmadığını, bu sebeple bir çok problem yaşadıklarını, noterlik hizmetlerinin doğru ve güvenilir, hızlı olarak verilmesi açısından, Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrencilerin, noter hizmetlerine kalite getirceklerini ve bu anlamda mezun olan öğrencilerimizin, noterlerde büro elemanı olarak görev yapmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye Noterler Birliğinin ilk olarak bir Adalet Meslek Yüksek Okulu ile büro elemanı istihdamına ilişkin olarak protokol imzaladığını, bununda Dicle Üniversitesi ile olduğunu, Diyarbakır’a ve bölgeye böyle bir katkıya vesile olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Daha sonra ev sahibi olarak konuşma yapan, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ömer Ergün, Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunun, kaliteli eğitim veren ilk 6 üniversite arasında olduğunu, mezun olan öğrencilerinin Dikey Geçiş Sınavlarında derece yaptıklarını, her dönem öğrencilerimize zorunlu eğitimin yanında, iki seminer, konferans, ve bir panelin yapıldığını, her yıl bir adli personel, hakim, savcı, avukat, noter, kaymakamı davet ederek öğrencilerimizle kariyer toplantıları düzenlediklerini, öğrenci kulüplerimizle sanatsal ve kültürel çalışmalar yaptıklarını ve bütün bu akademik ve kültürel faaliyetler ile öğrencilerimizi hayata hazırlamaya çalıştıklarını ifade ettiler. Bunlarla birlikte Ergün, Hukuk Camiasına ve Akademik hayata bir katkı olarak, Dicle Adalet isminde akademik, araştırmaların ve makalelerin yayınlandığı bir dergi çıkardıklarını, Adalet Meslek Yüksek Okulları arasında, akademik yayın yapan beş meslek yüksek okulundan birisi olduklarını söylediler.

Protokol konuşmalarından sonra Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu adına Yetkilendirilen Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ergün, Türkiye Noterler Birliği adına yetkilendirilen Diyarbakır Noterler Odası Başkanı Faik Hikmet Karahan, Kurumlar arasında hazırlanan protokol evraklarını imzaladılar.

İmzalanan bu protokollerle öğrenciler, öncelikle 2022-2023 öğretim yılında, noterlerde yaz ayında zorunlu olmayan bir aylık staj, 2023-2024 Eğitim ve öğretim yılından itibarende üç dönem ders ve bir dönem noterler nezdinde staj olmak üzere eğitimlerini alacakları protokolle imza altına alınmıştır.

Proğram karşılıklı olarak çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi. 


Fotoğraf Galerisi