“Gazetecilik ve Ajans Haberciliği Alanlarında Kariyer Fırsatları ve Anadolu Ajansı” Temalı Söyleşi

02.01.2023 - 02.01.2028

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Anadolu Ajansı’nı Ağırladı.

Dicle Üniversitesi Kariyer Söyleşileri kapsamında “Gazetecilik ve Ajans Haberciliği Alanlarında Kariyer Fırsatları ve Anadolu Ajansı” temalı söyleşi gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Kariyer Söyleşileri kapsamında İletişim Fakültesi Dekanlığı Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü İbrahim Yakut’u konuk etti. İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Gazetecilik ve Ajans Haberciliği Alanlarında Kariyer Fırsatları ve Anadolu Ajansı” temalı söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Yakut, gazetecilik, ajans haberciliği ve medya sektörü hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Kariyer olanakları, staj ve ilgili konularda kurumun öğrencilere gereken desteği vereceğini ve kapılarının her zaman iletişim fakültesi öğrencilerine açık olduğunu ifade etti. Gazetecilik deneyimlerini paylaşan Yakut, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı. Etkinlikte Kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, geleceğin iletişimcilerini yetiştiren İletişim Fakültesinde böyle bir söyleşi yapılmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek medya alanı, fırsatlar ve olanaklar açısından fakülte ve paydaş iş birliklerinin önemine değindi. Söyleşi Yakut’a Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un teşekkür belgesini takdimiyle sona erdi.