VETERİNER HEKİMLİKTE KLİNİK EĞİTİMİ VE KARİYER PLANLAMA PANELİ

26.11.2021 - 26.11.2023

VETERİNER HEKİMLİKTE KLİNİK EĞİTİMİ VE KARİYER PLANLAMA PANELİ

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde "Veteriner Hekimlikte Klinik Eğitimi ve Kariyer Planlama Paneli" düzenlendi. Panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Yayla’nın yaptığı panele konuşmacı olarak Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, ‘’Bir yol ayrımına geleceksiniz. Bir kariyer planlaması yapacaksınız, alternatifleriniz çok ve bir dişi mesleğin mensubu olacaksınız. Dolayısıyla bu mesleğin erbabı olma sürecindesiniz. Bir düşünürün dediği gibi "Duyduklarımızı unuturuz, gördüklerimizi hatırlarız, yaptıklarımızı anlarız" dedi.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın, "Genel anlamıyla kariyer, bireyin çalışma yaşamı boyunca herhangi bir iş alanında ilerlemesi, deneyim ve beceri kazanması anlamına geliyor. Günlük yaşamda ise ilerleme, meslek, iş hayatı, başarı, bireyin iş hayatı boyunca üstlendiği roller ve bu roller ile ilgili deneyimleri gibi anlamları kapsıyor. Siz de hayatınıza yön verecek şekilde doğru hedefler koyarak, bu süreci tamamlayabilirsiniz" dedi.

Panel, öğrencilerin sorularının cevaplanması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.