ULUSLARARASI TARİHSEL, YASAL, ETİK ve MEDYA BOYUTLARIYLA SALGIN HASTALIKLAR KONGRESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DİYARBAKIR’DA GERÇEKLEŞTİ

25.10.2022 - 25.10.2022

Haber: Zehra GAYRETLİ

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

Dicle üniversitesi İletişim Fakültesi, Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi ve Tıp Etiği, Tıp Hukuku ve Tıp Tarihi Derneği iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Tarihsel, Yasal, Etik ve Medya Boyutlarıyla Salgın Hastalıkları Kongresi, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongrenin açılış programına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ezeli Azarkan ve Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Kongre Düzenleme Kurulu üyeleri, ulusal ve uluslararası akademik camiadan öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında söz alan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklere önem verdiklerini belirterek, “Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da tarihe yön veren değerli bilim insanlarını güzel şehrimiz Diyarbakır’da ağırlamaktan mutluluk duyarım” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise, kongreye gönderdiği mesajında; medeniyetlerin yok olmasına neden olacak salgın hastalıkları her yönüyle inceleyip yeni politikalar geliştireceklerini ifade ederek kongrenin önemine değindi.

Kongre Başkanı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Etiği, Tıp Tarihi Derneği Başkanı Prof. Dr. Arın Namal; Almanya, Meksika, Polonya ve ülkemizin çeşitli üniversitelerinden kongreye katılım sağladıkları için akademisyenlere teşekkür etti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Burak Kazan da, üç gün süren kongreye katkılarından dolayı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a ve organizasyonda emeği geçen tüm ortak paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan protokol takdimlerinde kongreye katılan akademisyenlere “Onursal Üyelik ve Katılım Plaketi” takdim edildi.

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Özcan Demir’in başkanlığında gerçekleşen açılış oturumunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Atadan Tunacı, Prof. Dr. Bozena Plonka-Syroka, Prof. Dr. Carlos Viesca T. , Pof. Dr. Jochen ve TV Programcısı Asuman Uğur sunumlarını gerçekleştirdi.

Üç gün süren kongrede salgın hastalıklar farklı boyutlarıyla ele alındı. Ulusal ve uluslararası düzeyde sunumlar gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un başkanlığındaki kapanış oturumu; Biruni Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nil Sarı, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aslı Yurdagül, Mexico Autonomos Universitesinden Prof. Dr. Carlos Viesca, Er-Vak Derneği Başkanı Erdal Güzel, İstanbul Tıp Etiği Tıp Hukuku Tıp Tarihi Derneği Başkanı Prof. Dr. Arın Namal ve Düzenleme Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Burak Kazan’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongre değerlendirilmesinin yapıldığı kapanış oturumunun ardından kongre sona erdi.

Fotoğraflar:

Abdülbaki NERGİZ (HİT-4. Sınıf Öğrencisi)

Baransel GÜNEŞ (HİT-YL Öğrencisi)

Ergül SARI (GAZETECİLİK- 2.Sınıf Öğrencisi)

Gülçin İGEÇ (GAZETECİLİK- 2.Sınıf Öğrencisi)

Süleyman SÜKÜT HİT-4. Sınıf Öğrencisi)

Zehra EKİNCİ (GAZETECİLİK- 2.Sınıf Öğrencisi)

Zehra GAYRETLİ (GAZETECİLİK- 2.Sınıf Öğrencisi)