TOPLUMDİLBİLİM ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

30.11.2022 - 30.11.2023

Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve Dış İlişkiler Ofisi destekleriyle “Toplumdilbilim Araştırmaları Çalıştayı” düzenlendi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı programa, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, bilim insanları ve öğrenciler katıldı. Toplum ve dil eksenindeki güncel araştırmaların ele alındığı programda açılış konuşmasının ilkini yapan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Osman Solmaz, Türkiye’de bu alanda yapılan ilk çalıştay olmasının önemine vurgu yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ise çok kültürlü bir hafızaya sahip kentimizin ve üniversitemizin böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının anlamlı olduğunu dile getirdi.

Çalıştay kapsamında 16 farklı üniversiteden 40’a yakın araştırmacı alandaki güncel çalışmalarla ilgili sunum yaparken, programın kapanışı Dicle Üniversitesi’nin potansiyelini öne çıkaran bu gibi etkinliklerin devam etmesi temennisiyle yapıldı.