Kadın ve Ailede Psikolojik Şiddet

23.11.2023 - 23.11.2023

Kadın ve Ailede Psikolojik Şiddetinin Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadın ve Ailede Psikolojik Şiddet” adlı konferansta olumlu düşüncenin gücü ve aile içi etkili iletişimin püf noktalarına dikkat çekildi. “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Rektörümüzün eşi Öğretim Görevlisi Meral Karakoç, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Tıp Doktoru ve Aile Danışmanı Dr. Hatice Kösecik tarafından verilen konferansta olumlu ve olumsuz düşüncenin insan psikolojisi üzerindeki etkileri anlatıldı. Dr. Kösecik, aile içi etkili iletişimin önemine vurgu yaparak, “İnsanın içinde yetiştiği ailedeki etkileşimlerin, anne ve babanın çocuk yetiştirme tarzı kişinin mutlu ya da karamsar bir yaşam geçirmesini etkiler. Evlilikte ortada bir problem olduğu zaman acaba eşim haklı mı diye düşünebilmek sağlıklı bir iletişim için şarttır. İletişimde empati en büyük unsur. İki tarafta birbirindeki farklılığı göz önüne almazsa iletişimde aksaklıklar meydana gelir” diyerek, günlük hayatta insanlara karşı duyarlı olmanın önemini dile getirdi ve ailede iletişim konularında kadınları bilgilendirdi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Abdulkadir Maskan tarafından Dr. Hatice Kösecik’e hediye takdiminde bulunuldu.