KADIN ÇALIŞMALARI ÜZERİNE ÜÇ KONU ÜÇ KONUK

02.11.2023 - 02.11.2023

DÜKSAM VE DİCLE GENÇLİK KULÜBÜ TARAFINDAN “KADIN ÇALIŞMALARI ÜZERİNE ÜÇ KONU ÜÇ KONUK” BAŞLIKLI PANEL DÜZENLENDİ
Düksam ve Dicle Gençlik Kulübü tarafından 02.11.2023 tarihinde Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “Kadın Çalışmaları Üzerine Üç Konu Üç Konuk” başlıklı panel düzenlendi. Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şehnaz Altunakar Mercan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Cem Uysal, Dicle Üniversite İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Neslihan Kılıç ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Oktay Tatlıcıoğlu panelist olarak katıldılar.
Doç.Dr.Cem Uysal, “Kadın ve Sağlık” başlıklı sunumunda şiddetin kadının beden ve ruh sağlığına olan etkileri üzerinde dururken, Doç.Dr. Neslihan Kılıç, “Kadın ve Basın” başlıklı sunumuyla Osmanlı basınında kadın dergilerinin ortaya çıkışıyla ilgili tarihsel süreçten söz etti. Dr. Öğr.Üyesi Oktay Tatlıcıoğlu ise “Kadın ve İstihdam” adlı sunumunda kadının iş hayatına girişindeki kalıp yargılar, cinsiyet temelli ayrımcılık konularına değindi. İlginin yoğun olduğu panel, katılımcıların sorduğu soruların yanıtlanmasıyla son buldu.