GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

22.11.2023 - 22.11.2024

GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için "22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası" kapsamında 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Beyaz Önlük Giydirme Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi eski başhekimi Dr. Hamza Koca, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, toplumun ağız ve diş sağlığı için bugüne kadar özveriyle çalışarak emek veren tüm diş hekimlerini minnet ve saygıyla selamlayarak, Diş Hekimleri Günü’nü kutladı. Gülsün, hekimlikte tüm insanlığa hizmet vurgusunu yaparak, “Bugün hocalarınızın takdimiyle omuzlarınıza alacağınız temizliğin ve saflığın simgesi olan beyaz önlük, aynı zamanda umudun ve şifanın, hayatınız boyunca taşıyacağınız onurun simgesidir.” dedi.

Beyaz önlüğün; dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, asaletin, alçak gönüllü olmanın evrensel bir simgesi olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu da şanlı bir meslek olan doktorluğun mütevazilik gerektirdiğini belirtti.

Rektör Karakoç ise Diş Hekimliği Fakültesinin 50. Yılını kutlayan Dicle Üniversitesinin en eski fakültelerinden biri olduğunu ve 45 öğretim üyesi ve sekiz anabilim dalı ile kendini güncelleyen bir fakülte olduğunu belirterek, “Beyaz önlüğü giydiğiniz ilk andan itibaren saygın bir mesleğe kavuşacağınızın bilincine varacaksınız. Uzun ve zor bir eğitim süreci sizleri bekliyor, bundan dolayı çok çalışacak, sabırlı olacaksınız, hastalarınızla iyi ilişkiler kuracak, şefkatli olacak, empati yapmayı öğreneceksiniz. Hekimlik kutsaldır. Hepinize bu kutsal süreçte başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

“Diş Hekimliği Fakültesi eğitimi sürekli yeniliğe açık. Yani sürekli yeni şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Sadece fakülte döneminde değil mezun olduktan sonra da bunun devam etmesi gerekiyor. Çünkü yeniliği yakalayamazsanız mesleğinizi devam ettirmeniz çok zor olur.” diye belirten Karakoç, cübbe giyen öğrencilerin mezuniyetlerini de görmenin ümidi ile tüm öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere protokol üyeleri ve öğretim elemanları tarafından önlükleri giydirildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Utku Nezih Yılmaz tarafından hekimlik andının okunmasının ardından tören, müzik dinletisi ile son buldu.