GABKAM öncülüğünde AFAD'tan Silvan MYO'ya "Afet Farkındalık Eğitimi"

22.12.2023 - 22.12.2023

Güneydoğu Kent Araştırma Merkezi öncülüğünde AFAD tarafından Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu'nda "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Silvan Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrencilerine yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" Silvan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Araştırma Merkezi (GABKAM) tarafından düzenlenen ve Afet Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ekibi tarafından verilen eğitimlerde  “Afet Farkındalık Eğitimi” çerçevesinde afet yönetimine dair temel kavramlar, afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı eğitime Silvan MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Orhan ARPA, GABKAM  Müdürü Prof. Dr. Türkan KEJANLI, Dr. Öğr. Üyesi Haluk KEJANLI, MYO sekreteri Mehmet Yusuf ASLAN, bölüm başkanları, öğrenciler, akademik ve idari personeli yoğun ilgi gösterdi. Eğitim semineri, ekibe sunulan teşekkür plaketleri sonrasında AFAD’ın “Gönüllülük Projesi” hakkında bilgilendirmesiyle son buldu.