DUDAK DAMAK YARIĞI YENİDOĞAN ORTODONTİ MERKEZİNİN UYGULAMALARI VE TEDAVİ YÖNTEMİ TANITILDI

17.01.2024 - 17.01.2025

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, yeni doğan bebeklerde sık görülen - anomalilerden biri olan dudak-damak yarığı tedavisinde en çok tercih edilen sağlık kuruluşlarından biri haline geldi.

Sağlıkta doğru tedavi ve öncü uygulamalar ile yaşama köprü olmayı sürdüren Diş Hastanesi, bölgede bir ilk olan "Dudak Damak Yarığı Yenidoğan Ortodonti Merkezi"nin uygulamaları ve tedavi yöntemi basın mensuplarına tanıtıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, akademisyenlerin ve hasta yakınlarının da yer aldığı tanıtım toplantısında "Dudak-Damak Yarığı ve Kraniyomaksillofasiyal Şekil Bozukluğu Tedavi, Uygulama ve Araştırma Merkezi" dudak-damak yarıkları ve kraniyofasiyal anomalilerin epidemiyolojisi-prevalans ve insidans çalışmalarının yanı sıra, bu hastalıkların tedavi yöntemlerinin geliştirilebilmesi amacıyla bilimsel araştırmalar yapılmasını,  hastalıklara eşlik eden deformitelerin spektrumu ile ilgili tanı-tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini, güncel takip ve tedavi planlarının dinamik bir şekilde kurgulanıp uygulanmasının hedeflendiği belirtildi.

“Dicle Üniversitesi kurulduğu günden bugüne sadece Diyarbakır'a değil aynı zamanda Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki çok sayıda nitelikli sağlık hizmeti sunan Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini bünyesinde bulundurmaktadır. Dicle Üniversitesi Hastaneleri çağın gereğine uygun olarak tam donanımlı klinikleriyle bulunduğu il ve bölgeye her türlü sağlık hizmetini sunmaya çalışması temel ilkelerindendir” diye konuşan Rektör Karakoç, hasta yakınları ile de yakından ilgilendi.

Dr. Öğretim Üyesi Kamile Keskin Oruç’un bilgilendirme yaptığı toplantıda aileler de tedavi süreçlerinden ve verilen destek-eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Dudak-Damak yarıkları ve Kraniyofasiyal anomaliler bu hastalıklara eşlik eden deformitelerin tedavisinde Ortodonti, Kulak Burun Boğaz, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları, Genetik, Kadın Doğum, Çocuk Beslenme, Çocuk Nöroloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Ruh Sağlığı, Dil ve Konuşma Gelişimi, gibi birimlerle interdisipliner ve yakın işbirliği kurularak daha ideal tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinin sağlanması amaçlandığı Merkezde, bölgenin birçok ilinden hastalar tedavi görüyor.