Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne Teknik Ziyaret

07.11.2022 - 07.11.2022

Tarım Meslek Yüksek Okulumuz Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bahçe Tarımı, Organik Tarım ve Tohumculuk Teknolojisi 2. sınıf öğrencileri Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne uygulama dersleri kapsamında bir teknik ziyarette bulunmuştur. Dr. öğretim üyesi Musa BÜYÜK tarafından verilen Bitki Hastalıkları ve Zararları ile Mücadele dersi kapsamında Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün Bakteriyoloji, Mikoloji Viroloji ve Nematoloji laboratuvarları gezdirilerek öğrencilere uygulamalı olarak bilgiler sunulmuştur. Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ayhan ÕĞRETEN tarafından enstitünün bölgesel faaliyetleri ve bitkisel üretimdeki hastalık, zararlı, yabancı otlarla mücadele araştırmaları ve karantina faaliyetleri hakkında bilgiler sunulduktan sonra öğrenciler gruplar halinde laboratuvarları gezmiştir. Laboratuvar sorumlusu uzman araştırıcılar tarafından öğrencilere laboratuvarda yapılan araştırma çalışmaları burada kullanılan malzemeler detaylı bir şekilde anlatılmış tanıtılmış ve uygulamalı örnekler gösterilmiştir. Öğrencilerimiz bu kurumun bölge ve ülke tarımındaki faaliyetleri ve önemi hakkında bilgilenmişler, enstitünün her dört laboratuvarlarını da gezerek konu uzmanı araştırıcılar tarafından detaylı bir şekilde bilgilendirilmişler.