Dicle Çocuk Üniversitesi'nin İlk Atölye Çalışması DÜBTAM'da Yapıldı

07.09.2021 - 07.09.2021

Dicle Çocuk Üniversitesi'nin ilk atölye çalışması DÜBTAM'da yapıldı

Dicle Üniversitesi tarafından çocukların bilgi dünyası ve düşünce yapısını geliştirmek, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan "Dicle Çocuk Üniversite'sinin ilk atölye çalışmasıyla çocuklara Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (DÜBTAM) dezenfektan yapımı gösterildi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakoç, çocuklara yönelik kurulan üniversite ile temel amaçlarının çocukların bilgi dünyası ve düşünce yapısını geliştirmek, yaşayarak öğrenmelerini ve öğrenme sürecinde aktif bir rol almalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Çocukların belli bir spor alanıyla uğraşabileceğini ifade eden sayın Karakoç, şöyle konuştu,

"Kendilerini geliştirmeye yönelik öz değerlendirme yapmaya yönelik çalışmalar yapılacak. Bu şekilde öğrencilerimizin kendilerini rahatlıkla ifade edebildiği, yarınları için kendilerini ne beklediğini, meslek seçiminde devletine milletine faydalı olması konusunda öğretme konusunda üniversitemiz önemli adımlar atacak. Çocuklara yönelik ilk çalışma başladı. Çocuk Üniversitesi’nin ilk çalışmasıyla öğrencilerimize Covid sürecinde önemli unsurlardan biri olan el dezenfektanın yapımını, kullanımını öğretiyoruz. Bu eğitim sonrası öğrencilerimiz aynı zamanda kendilerini geliştirebiliyorlar. Farklı bir şey üretme özelliğini kazanmalarını sağlıyoruz. Bundan sonraki süreçte belli aralıklarla eğitimler devam edecek. Öğrencilerimizin bu tip laboratuvarlara girdiği zaman hem bilim düşünce dünyaları gelişiyor hem olaylara farklı bakış sunabiliyorlar hem bu şekilde yaşayarak öğrenme dediğimiz olayı yapıyorlar. Teorik olarak anlatılan bilgiler çoğu kez akılda kalmazken yaşayarak öğrenme dediğimiz olayda da olayın nedeni, nasılı, niçin gibi nasıl uygulandığını görüyorlar. Böylece daha kalıcı bir eğitim süreci ortaya çıkıyor’’ dedi.

Okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle el hijyeninin öneminin daha da artığını, artık çantalarda el dezenfektanının bulunduğunu anlatan Karakoç, "Öğrencilere bu eğitimle bunun önemini vurgulamaktı. Yaklaşık 20 öğrencimiz katıldı. Bu bizim ilk eğitimimiz. Zaten 6 aylık bir üniversitemiz var. Eğitim kadrosu tamamlandı. Eğitim yapacakları, uygulama yapacakları laboratuvarlar, eğitim alanları düzenlendi. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla da bu tür eğitimler devam edecek" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Cemrenur Çiçek, ‘’Dezenfektan yapımını öğrendik. Çok güzel geçti. Dezenfektanın içindekilerini biraz daha ayrıntılı öğrendik. Bundan sonrasında doktorluk, drone eğitimi gibi eğitimler alacağız Çocuk Üniversitesi’nde’’ dedi.

Civan Acar, ‘’Burada dezenfektan yapmayı öğrendik. Deney tüpleri yapmayı öğrendik. Bir daha gelirsem başka şeyler de yapmayı umut ediyorum’’ dedi.

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitim ve araştırmalara yeni etkinliklerle destek vermeye devam etmektedir.