DİCLE İLETİŞİM BULUŞMALARI GAZETECİ OLMAK

16.06.2022 - 16.06.2022

Dicle İletişim Buluşmaları- “Gazeteci Olmak”

İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından hayata geçirilen ve iletişim öğrencilerini akademi ve sektörle buluşturan “Dicle İletişim Buluşmaları”nın ilki “Gazeteci Olmak” temasıyla 20 Nisan Çarşamba günü zoom üzerinden gerçekleşti. Gazeteci/yazar Adnan DENİZ programa konuk oldu.

Çocukluk yıllarından beri yerel basının birçok alanında çalışan Adnan DENİZ Van’da başlayan ve İstanbul’da devam eden gazetecilik serüvenine ilişkin deneyimlerini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

Van ve İstanbul’da uzun yıllar boyunca yerel basında çalışan DENİZ, 2012 yılında Yenivan Gazetesi’ni kurdu. 2015 yılında Şark’tan Garb’a Bir Yol adlı röportaj kitabı yayımlandı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden çift ana dal mezunu olan DENİZ, Türkiye’nin basın alanında en prestijli kurumlarından biri olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı’nın iletişim alanında düzenlediği yarışmada iki dalda ödül aldı. Mavi Ülkenin İnsanları adlı çalışmasıyla röportaj kategorisinde birinci, belgesel kategorisinde ise ikinci seçilen DENİZ, 65 yıl önce Yaşar Kemal’in Gazeteciler Cemiyeti’nden aldığı ödülü 65 yıl sonra Yaşar Kemal’in hayatından bir kesiti konu ettiği eseriyle yeniden alma başarısı gösterdi. Ödülünü Yaşar Kemal’in 100. Yıl Anısına Van halkına armağan etti. Büyük İstanbul Gazetesi’nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak basın alanındaki faaliyetlerini sürdürmektedir.

Basın alanında yaptığı çalışmaları ve eserlerinin üretim süreciyle ilgili bilgi ve deneyimlerini aktaran DENİZ, iletişim fakültesi öğrencisi olduğu süre boyunca nasıl bir yol izlediğini, öğrencilerin öğrencilik süresince neler yaparak kariyer planlamalarında hedeflerine ulaşabileceğini ve Gazeteci olmanın gerekliliklerini kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilerle paylaştı. DENİZ ödül alan eserlerini İletişim Fakültesi öğrencilerinin istifade etmesi için Fakülte kütüphanesine armağan edeceğini belirtti.

Gazetecilik mesleği ve mesleğin geleceği ile ilgili konuların ele alındığı program öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.