2. ULUSAL HASAT MEKANİZASYONU ÇALIŞTAYI

26.07.2023 - 26.10.2023

2. ULUSAL HASAT MEKANİZASYONU ÇALIŞTAY DUYURUSU

24-25 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Tarımsal Mekanizasyon Komitesi toplantısında alınan karar doğrultusunda 2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu Çalıştayı’nın Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından Diyarbakır’da yapılması kararı alınmıştı. Bizler de Bölüm olarak Komite tarafından alınan bu karar gereğince 21-22 Eylül  2023 tarihlerinde  2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu çalıştayı’nı Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Merkezinde düzenleyeceğimizi bildirmekten ve medeniyetlerin beşiği olan ilimizde görmekten mutluluk duyarız.

Çalıştay kapsamında konu ile ilgili paydaşların bir araya gelmesi hedeflenmektedir. Çalıştayımıza Üniversitelerimizin çeşitli bölümlerinden Tarla Tarımının (Tahıl, Baklagil ve Pamuk)  Hasat Mekanizasyonu konusunda çalışmalar yapmakta olan akademisyenler başta olmak üzere çiftçi birlikleri temsilcileri, biçerdöver, Biçer-kıyar ve Pamuk Hasat makinaları operatörleri ve sahiplerinin temsilcileri, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının araştırıcıları ve temsilcileri, ve ayrıca ülkemizde hasat makinası üreten, ithal eden ve satışını yapan firmalarının temsilcilerinin katılımı sağlamaya çalışılacaktır.

Çalıştay kapsamında her paydaş grubuna ait özel oturumlar planlanarak konu ile ilgili düşüncelerinin aktarılmasına ve tartışılmasına fırsat verilecektir. Yaklaşık 50-60 kişilik konu ile ilgili bir grubun katılması planlanan çalıştayımızda temel amaç,  öncellikli olarak makinalı hasat sorunları ve çözüm önerileri konusunda yapılacak tartışmalar ve öneriler doğrultusunda ortaya çıkacak görüşlerin bir sonuç bildirgesi haline getirerek ülkemiz için bundan sonraki süreçlerde makinalı hasada yönelik detaylı bir yol haritasını belirlemek olacaktır.

Çalıştayımızın amacına uygun bir şekilde yapılıp ve tamamlanabilmesi için konunun bir paydaşı olarak desteğinize ve katkınıza ihtiyacımız bulunmaktadır. Söz konusu çalıştay ile ilgili gerekli duyurunun yapılması hususunda göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Düzenleme Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Abdullah SESSİZ

Not: Ayrıntılılar için ( uhac.2023.com)  adresinden ulaşabilirsiniz.

Dosya Ekleri

Açıklamaİndir