TAŞINMAZ İHALE İLANI

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Bahçesi

Öğrenci Kantini İhalesi

1.      Üniversitemiz mülkiyetinde olup, 7567 ada 32 no.lu parselde kayıtlı Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi bahçesinde bulunan ve yapım işi yarım kalan 576,15 m2 kapalı alana sahip betonarme yapının, kalan yapım işlerinin, kiralayacak kişi/firma tarafından tamamlanarak öğrenci kantini olarak kullanılacak taşınmazın ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/c maddesi ile 13.08.2010 tarihli ve 27671 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Dicle Üniversitesi Taşınmazları İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 28/b maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır.

2.     İhale, 11.01.2022 Salı günü saat 14.00’te Dicle Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır. Taşınmazın kiralama ihalesine katılacak olan isteklinin, şartnamede belirtilen ihaleye katılma şartlarına uygun olarak hazırlayacağı ihale dosyasını en geç yukarıda belirtilen gün ve saate kadar, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Emlak Şube Müdürlüğü'ne alındı belgesi karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. İhale saatinden sonra gelen ihale dosyası ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

3.     Taşınmazın kiralama ihalesine katılacak olan isteklinin, kiralama talebinde bulunduğu taşınmazı önceden gidip gördüğü kabul edilir. İhale neticesinde, uhdesinde ihale kalan istekli, ihaleye konu taşınmazı görmediğini ve amacı dâhilinde kullanamayacağını iddia ederek, ödediği kira ve geçici teminat bedelinin geri ödenmesini talep edemez.

4.     Taşınmazın kiralama süresi 10 (on) yıldır. Taşınmazın, Teknik Şartnamede belirtilen kalan işlere ait yapım işleri bittikten sonra, İdarece kiracıya yer teslim tutanağıyla teslim edildiği tarihte “Öğrenci Kantini olarak işletilmek üzere” kiralama süresi başlar.

5.       Taşınmazın tahmin edilen 1 (bir) yıllık kira bedeli KDV hariç 152.377,67.-TL. (YüzelliikibinüçyüzyetmişyediTürkLirasıaltmışyediKuruş)’dir. İhaleye ait geçici teminat tutarı 1 (bir) yıllık kira bedelinin % 30’u olan 45.713,30.-TL. (KırkbeşbinyediyüzonüçTürkLirasıotuzKuruş)’dır. Mesai saatleri içerisinde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Emlak Şube Müdürlüğünde İhaleye ait şartname görülüp okunabilir ve 100.-TL. (YüzTürkLirası) bedel karşılığında satın alınabilir. İsteklinin, geçici teminat tutarı ile şartname bedelini Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Türkiye Vakıflar Bankası Diyarbakır Merkez Şubesi nezdindeki TR06 0001 5001 5800 7294 5142 94 IBAN numaralı hesabına yatırması gerekmektedir.

6.      Kiralama süresi 10 (on) yıl olan taşınmazın birinci yıl kira bedeli, sözleşmenin düzenlenmesinden önce peşin olarak ödenir. Müteakip yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca artışın yapılacağı ayda yayımlanan Yurt İçi Tüketici Fiyatları Endeksinin (YİTÜFE–oniki aylık ortalamalara göre yüzde değişimoranında arttırılması suretiyle bulunacak bedeldir. Kesin Teminat ve İhale Karar Pulu 10 (on) yıllık kira bedeli üzerinden hesaplanacaktır.

7.     Taşınmazın yaklaşık olarak hesap edilen kalan işlere ait yapım işi maliyeti 1.057.648,79.-TL. (BirmilyonelliyedibinaltıyüzkırksekizTürkLirasıyetmişdokuzKuruş) dir. Yaklaşık olarak hesap edilen kalan işlere ait yapım işi maliyeti 10 (on)’a bölünerek hesaplanan 105.764,88.-TL.  (YüzbeşbinyediyüzaltmışdörtTürkLirasıseksensekiz-Kuruş) tutar, ihale sonucu belirlenecek 1 (bir) yıllık kira bedeli ile KDV eklenerek bulunacak tutardan düşürülerek her kira döneminde mahsup edilecektir.

8.       Şartnamede yazılı olmayan hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri ile Dicle Üniversitesi Taşınmazları İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

İhaleye katılabilme şartları:

a) Kanuni ikametgah belgesi,

b) Tebligat için Türkiye’de adres göstermek,

c) Geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu, vezne alındısı veya süresiz teminat mektubu,

ç) Gerçek kişilerde T.C. Kimlik Numarasını (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi), tüzel kişiler için Vergi Kimlik Numarasını gösteren belge,

d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösterir Noter onaylı imza beyannamesi veya imza sirküleri,

e) Gerçek veya tüzel kişiler adına ihaleye katılacak ve teklifte bulunacak kişilerin gerçek veya tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir Noter tarafından tasdik edilmiş vekâletname ve imza sirküleri,

f) Tüzel kişiler için, Ticaret Sicil Gazetesi ve siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğunu gösterir belge,

g) Şartname bedeli ödendiğine dair belge,

h) Sabıka kaydı olup olmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’ndan ilk ilan tarihinden sonra alınmış Adli Sicil Belgesi. Alınan bu belgede “Adli Sicil Kaydı” veya “Adli Sicil Arşiv Kaydı” var ise o kayıtlara ilişkin mahkeme kayıtları da eklenecektir. (Tüzel kişi olunması halinde ortakların her biri için ayrı ayrı verilecektir.)

ı) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’ndan Üniversitemizce tahakkuk ettirilen (kira, elektrik, su, doğalgaz vb.) borcu yoktur yazısı veya belgesi,