2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Kaydı Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

06.09.2021


Öğrencilerimizin Dikkatine

 

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Kaydı Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öğrencilerimizin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde ders seçimi ve kayıt işlemlerini yaparken aşağıdaki hususları dikkate almaları gerekmektedir:

1-Alt sınıftan dersi olan öğrenciler haftada 40 saati geçmemek koşuluyla öncelikle alt sınıftan eksik kalan seçmeli ve zorunlu dersleri seçmelidirler.

2- 2012 Yılı öncesi kayıt yaptıran öğrenciler tekrarlamak zorunda oldukları derslerin toplam saati devam zorunluluğu olmayan derslerde dahil olmak üzere 40 saati geçemez.

3-2012 Yılı öncesi kayıt yaptıran öğrenciler kayıt esnasında AKTS’si olmayan eski Müfredattaki dersleri seçmek zorundadırlar. Ders kodlarına dikkat ederek kaydınızı yaptırınız.

4-2012 Yılından sonra kayıt yaptıran öğrencilerin bulundukları sınıftan en az 2 adet seçmeli ders almaları zorunludur. Bu işlemden sonra bulundukları sınıfın zorunlu derslerini seçebilirler.

5-Önceki dönemlerde alınıp başarılı olunan seçmeli dersler tekrar seçilemez. Daha önceki dönemlerde alınan ancak başarısız olunan seçmeli dersler tekrar seçilebilir ya da yerine başka bir seçmeli ders alınabilir.

6-Ders kaydı esnasında yukarıda belirtilen maddelere uyulmadan yapılan ders kayıtlarından ve doğru olmayan beyanlardan oluşacak aksaklıklarda sorumluluk öğrenciye aittir.

DEKANLIK