“Depremde Kadın Olmak” Paneli Düzenlendi

28.03.2023

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile “Depremde Kadın Olmak” adlı panel düzenlenmiştir.

Zoom platfomu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen ve DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Filiz Demiröz, Diyarbakır TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, Doktor- Aile Terapisti Hatice Kösecik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım panelist olarak yer almıştır.

Panelde afet dönemlerinde hem sahada hem saha arkasında kadınların rolü, deprem bölgesindeki izlenimler ile afet anı ve sonrasında yapılması gerekenler, depremde edinilen tecrübeler, deprem sendromu ve iyileşme süreçleri, deprem sürecinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen destek ve hizmetler konuları üzernde durulmuştur.