Mezun Öğrenci Buluşması


21.03.2024


MİMARLIK FAKÜLTESİ MEZUN- ÖĞRENCİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından mezun-öğrenci buluşmasının ilki gerçekleştirdi.

Söyleşiye Diyarbakır Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüd Plan Proje Şube Müdürü Mimar Cankut Yakut ve Serbest çalışan Mimar Hamza Açar ve Mimar Belda Turfan etkinliğin konuşmacıları olarak katılım sağladı.

Doç. Dr. Emine Dağtekin tarafından yapılan açılış konuşmasında mezunların başarıları ve Mimarlık Fakültesindeki yenilikler hakkında bilgi verildi.

Etkinliğe katılan ve 2011 yılında Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan Mimar Cankut Yakut, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, El-CEZERi Bilim Merkezi ve Bilim Parkı Projesinin amacını, uygulama süreçlerini ve detaylarını; 2006 ve 2011 Yılında Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan Mimar Hamza Açar ve Mimar Belda Turfan ARCHEND YAPI ve NF MÜHENDİSLİK bünyesinde İstanbul, Kocaeli Antalya ve Diyarbakırda çok sayıda yaptıkları kompleks yapı projeleri ve uygulamalarını öğrencilerle paylaşarak deneyimlerini aktardı.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları ve Öğrencileri Buluşması etkinliği, mezunlar ile öğrencilerin bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımında bulunmalarını, networking yapmalarını ve sektördeki güncel gelişmeleri takip etmelerine olanak sağladı.

 


Fotoğraf Galerisi