SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ BAŞLADI

11.01.2023

SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinin de paydaş olduğu TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte kadın istihdamının artırılmasına yönelik “Sanayide Kadın Eli” başlıklı bir proje başlatıldı.

Farklı sektörlerden kadın sanayicilerimizden ve Dicle Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden katılan çalışma grubu ile geliştirilen projenin asıl amacı kadınların ekonomiye katılımını sağlamak. Ocak ayında başlatılan ve bir yıl sürecek olan projede Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, SGK, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, OSB Yönetim Kurulu, Tekstil OSB, Mali Müşavirler Odası, Muhtarlar Derneği, Dimer Mermer, GÜNTİAD, Şimşek Alüminyum gibi paydaşlar yer alıyor.