3. Uluslararası Mimarlık Sempozyumu


12.12.2023


3. ULUSLARARASI MİMARLIK SEMPOZYUMU BAŞLADI



Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Mimarlık Sempozyumu 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başladı.

Yapılı Çevre Pratikleri ve Aktörleri, Kent/Çevre/İnsan/Mekân, Planlama ve Tasarım, Doğal ve Kültürel Koruma, Mimarlık Eğitimi ve Yapılı Çevre, Planlama ve Tasarımda Malzeme ve Teknolojik Gelişmeler, Modern/ Ekolojik/ Sürdürülebilir Mimaride Yeni Arayışlar konuları ile iki gün çeşitli oturumlar ile online olarak gerçekleşecek olan sempozyumun açılış konuşmasını Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran yaptı.



Prof. Dr. Baran, mimarlığın sadece bina yapma sanatı olmadığını belirterek, “Her canlının ihtiyaç duyduğu fiziksel ve ruhsal doyumu birlikte karşılayabilme arayışı içerir. Dolayısıyla bu etkinlikler, bu arayışa katkı sağlaması bakımından oldukça önem taşımaktadır” dedi.



Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Gülin Payaslı Oğuz ise “Yapılı Çevre Pratikleri ve Aktörleri” konu başlığı ile insanlara işlevsel alanlar tasarlamak teması ile hazırlandıklarını belirtti ve sempozyumda emeği geçenlere teşekkür etti. 



Açılış konuşmalarından sonra online oturumlara geçildi. Beykent Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şengül Gür Öymen deneyimlerini paylaştığı konferansta dinleyicilere tasarım hakkında çarpıcı bakış açıları sundu.



Uluslararası ölçekte, yapılı çevre konusunda çalışmalar yapan bilim insanlarını bir araya getirmek, “Kent/Çevre/Mekân-İnsan” hakkında yaptıkları değerli araştırmaları sunmak, paylaşmak ve ortak bir platformda buluşturmak amacı ile gerçekleşen sempozyumda, yapılı çevrenin inşasında ve oluşumunda, doğal ve kültürel çevrelerin korunmasında rol alan aktörlerin mesleki eğitimleri ile yapılı çevre pratiklerinin öneminin vurgulanması hedefleniyor.



https://www.youtube.com/watch?v=iu-rm-djtz8