‘DEPREM COĞRAFYASINDA PSİKOLOJİK VE HUKUKSAL SORUNLAR’ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

31.03.2023

Yüksekokulumuz “Deprem Coğrafyasında Psikolojik ve Hukuksal Sorunlar’’’ adlı konferans düzenledi.

29.03.2023 tarihinde ZOOM uygulaması üzerinden uzaktan erişim yöntemiyle yapılan konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Murat SUNKAR, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Abdullah ATLİ ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesin’ nden Arş. Gör. Coşkun ÇALDAĞ katıldı. Moderatörlüğünü  Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ergün’ün yaptığı konferansa öğrenciler ile akademik ve idari personel yoğun katılım ve ilgi gösterdiler.

Prof Dr. Murat SUNKAR konuşmasında: ‘ Depremin meydana gelmesinin sebepleri, depremin yol açtığı kayıplar ve deprem sonucunda meydana gelmesi muhtemel zararların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler’ hakkında bilgiler verdi.

Prof Dr. Abdullah ATLİ konuşmasında:’İlimizi etkileyen deprem afeti sonucunda ortaya çıkan akut ve kronik psikolojik sorunlar ve bu sorunlarla baş etme yolları’ üzerinde durarak değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundu.

Arş. Gör. Coşkun ÇALDAĞ konuşmasında.’Deprem nedeniyle ortaya çıkan maddi ve manevi zararların tazmini ve zararların oluşmasında sorumlu olanlara uygulanacak yaptırımlar bakımından müracaat edilebilecek cezai, idari ve hukuku yollar’ hakkında açıklamalar yaptı.