YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ORYANTASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

05.10.2022

Yüksekokulumuza 2022 – 2023 Eğitim - Öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerimizin; Adalet eğitiminin kapsamı, mezuniyet sonrası kariyer fırsatları, dersler, sınavlar, uyulması gereken kurallar ve diğer akademik faaliyetler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla 04 Ekim 2022 tarihinde  Oryantasyon Eğitimi gerçekleştirildi. 1 No’ lu derslikte yapılan Oryantasyon Eğitimine, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERGÜN, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Ahmet TAŞIR ile Yüksekokul Sekreteri Nazime YÜCESOY ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği eğitimde konuşma yapan Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer ERGÜN ‘Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarının diğer Yüksekokul mezunlarına göre avantalı olduklarını, adliyelerde zabıt katibi, icra müdürü, icra müdür yardımcısı gibi pozisyonlara atanmada öncelik tanındığını, DGS ile Hukuk Fakültelerine geçme ve yurt dışında hukuk eğitimi imkanlarının bulunduğu, Yüksekokulumuzda öğrenim görecekleri süre zarfında çeşitli konferans ve seminerler düzenlenerek bilgi ve görgülerinin en üst seviyeye çıkarılacağını’ ifade ederek ‘Dersler, sınavlar ve diğer hususlarda belirlenmiş kurallara uymak konusunda titiz davranmaları gerektiği’ vurguladı.

Öğrencilerin sorularının cevaplanması ve taleplerinin alınmasının ardından Oryantasyon Eğitimi sona erdi.