DİCLE ÜNİVERSİTESİ DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN ADIYAMAN’DA


22.03.2023


DİCLE ÜNİVERSİTESİ DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN ADIYAMAN’DA

 

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Genç Kalemler Kulübü, Hadis Okumaları Grubu ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Kulübü öğrencilerinin destekleri, Doç. Dr. Halide Rümeysa Küçüköner, Doç. Dr. Eşref Araç ve Uzm. Mevlüt Uzut öncülüğünde, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün himayesinde Adıyaman'a yardım organizasyonu düzenlendi.

Üniversite içinden ve dışından hayırseverlerin maddi-manevi büyük katkılarıyla Adıyaman’a içerisinde 100 bin tl ‘lik yardım malzemesinin bulunduğu bir yardım faaliyeti organize edildiği faaliyete Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Metin Bozan ve SKS Şube Müdürü Mehmet Nur Öncü de iştirak etti.

Faaliyetin birinci bölümünde Adıyaman'ın merkez köylerinden Zey Köyü'ne gidildi. Köyde, evi yıkılmış veya hasar almış bütün depremzede vatandaşlara içerisinde sahur ve iftar için malzemelerin bulunduğu Ramazan kolileri, hijyen malzemeleri ve iç çamaşırı, çorap, terlik gibi ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.

Faaliyetin ikinci bölümünde ise Adıyaman merkeze gidildi. Burada da çadır kentte kalmayan, yıkılan veya ağır hasarlı evlerinin etrafında bireysel çadırlarında kalan depremzede vatandaşlara Ramazan kolileri, hijyen paketleri, iç çamaşırı, çorap, terlikten oluşan yardım malzemeleri dağıtıldı.


Fotoğraf Galerisi