KALİTE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

16.04.2024

KALİTE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Üniversitemizde kalite kültürünün güçlendirilmesi ve kalite sistemlerine yönelik temel bilgilerin artırılması amacıyla Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "2024 Kalite Çalıştayı" başladı.

Çalıştayda, Türk Standartları Enstitüsü eğitmeni Hüseyin Öztürk, katılımcılara TSE üzerine bilgiler vererek, uluslararası standartlar hakkında bilgiler verdi.

Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili yapılan eğitimlerin kaliteyi tabana yayma konusunda büyük önem arz ettiğini kaydeden Öztürk, Kalite Yönetim Sisteminin aşamaları anlatıldı.

Çalıştay ile Dicle Üniversitesi Koordinatörlüğünde iç paydaşlarımızdan üniversitemiz Kalite Komisyonu, Birim Kalite Komisyonları, Birim Kalite Temsilcileri ve Birim Akreditasyon Komisyonlarının paydaşlığı ve katılımıyla Üniversitemiz 2020-2024 Stratejik Planının uygulanmasına katkı sağlamak, kalite yönetim sisteminin ve kurumsallaşmanın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Çalıştay beş gün boyunca çeşitli sunumlar ile devam edecek.