"GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA FELSEFE VE HAKİKAT" ADLI PANEL


26.04.2024


"GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA FELSEFE VE HAKİKAT" ADLI PANEL 

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve Dicle Üniversitesi Felsefe Topluluğunun birlikte düzenlediği “Günümüz Dünyasında Felsefe ve Hakikat” başlıklı panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Panele Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Mesut Ergin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Felat Aktan ve çok sayıda dinleyici katıldı. 

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Nurten Öztanrıkulu Özel’in yürüttüğü panelde ilk konuşmacı olan Prof. Dr. Mehmet Günenç günümüz dünyasının bütün sorunlarının temelinde hakikate ilişkin postmodern kavrayışımızın olduğunu temellendirdiği bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Cengiz Çakmak ise bugün dünyada bir hakikat kaygısı olmadığını iddia ederek adaletsizliği derinleştiren neoliberalizmi eleştirdi. Dinleyicilere “Bugün dünyanın adil
olduğuna inanıyor musunuz?” sorunu yönelten Prof. Dr. Cengiz Çakmak felsefe-hakikat-gerçeklik tartışmasını politik bir tavırla yeniden değerlendirdi.

Felsefe Topluluğuna desteklerinden ötürü teşekkür belgesi takdim edildikten sonra fotoğraf çekimleriyle panel sonlandırıldı.

Fotoğraf Galerisi