“DİJİTAL TALAŞLI İMALAT SİSTEMLERİNİN MEKANİĞİ, TİTREŞİMLERİ VE KONTROLÜ” ADLI KONFERANS

21.05.2024

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından Bilim Söyleşileri kapsamında “Dijital Talaşlı İmalat Sistemlerinin Mekaniği, Titreşimleri ve Kontrolü” adlı konferans düzenlendi. Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

British Columbia Üniversitesinde öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Talaşlı imalat mekaniği ve dinamiği, Kesme mekaniği, titreşim söndürme yöntemleri, Sanal ortamda NC program testleri ve verimliliği artırma yöntemleri ele alındı.

Altıntaş’ın, geliştirilen sanal ortamda talaşlı imalat ve CNC tasarım teknolojilerinin mühendislik prensipleri ve endüstride kullanımlarını anlattığı konferans tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.