Zootekni Öğrencilerimizden Pro Yem Fabrikasına Teknik Gezi

15.03.2024

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ile Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim ve tanıtım etkinlikleri kapsamında, Zootekni Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ramazan DEMİREL ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin İPÇAK'ın katılımlarıyla, Zootekni Bölümü öğrencilerimizle birlikte Pro Yem Fabrikasına ziyaret gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda, Yem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen ziyarette, fabrika müdürü, fabrikanın kuruluşundan bu yana sağladığı hizmetler, üretim kapasitesi, pazar alanı ve sunduğu değerler hakkında bilgiler vermiştir. Ziyaretin devamında fabrika gezilerek, öğrencilerimiz, hammadde girişinden depolanmasına, yemlerin öğütülmesinden ambalajlanmasına kadar olan iş akış süreçleri yerinde görülerek teorik bilgilerini pratikle pekiştirme fırsatı bulmuşlardır. Bu ziyaret, öğrencilerimizin gelecekteki meslek hayatlarına ışık tutacak değerli bilgiler edinmelerinde önemli katkılar sağlamıştır.