Ziraat Fakültesi öğretim üyesinden "Yerel Halka Domates yetiştiriciliği" eğitimi

07.03.2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından organize edilen, Avrupa Birliği ve T.C. Kalkınma Bakanlığı destekleriyle gerçekleştiren "IPARD ll Programı  LEADER Tedbiri Yerel Kalkınma Stratejisi 2024 Yıllık Uygulama Planı " kapsamında "Yerel Halka Domates yetiştiriciliği" eğitimi organize edilmiştir.

Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanlarımızdan Araştırma Görevlisi Erhan AKALP tarafından verilen eğitim, Dicle Kırsal Kalkınma Eylem Grubu Derneği üyesi çiftçiler ve Tarım Bakanlığı çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Dicle ilçesinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitim kapsamında ata tohumlarının önemine dikkat çekilerek yerel sebze genotipleri yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilerek, çiftçilerimizin karşılaştığı sorunlar soru cevap kısmında cevaplanmıştır. Dicle Kaymakamı Kadir YURDAGÜL ün katıldığı kapanış toplantısı ile eğitim sona ermiştir