ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜNDEN AKDENİZ BÖLGESİNE UYGULAMALI EĞİTİM GEZİSİ


04.06.2023


ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜNDEN AKDENİZ BÖLGESİNE UYGULAMALI EĞİTİM GEZİSİ

 

Teorik eğitimlerini uygulama ile pekiştirmek ve uzaktan eğitim döneminde eksik kalan arazi deneyimlerini tamamlamak üzere, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri Uygulamalı Eğitim Gezisi düzenledi. Adana, Tarsus, Mersin, Erdemli, Silifke ve Anamur’daki kamu ve özel sektör tesislerinde; meyve, sebze, bağ ve süs bitkileri alanlarındaki çalışmalar yerinde incelendi. Uygulama eğitimine Dr. Öğr. Üyesi Zafer Aktürk ve Arş. Gör. Erhan Akalp eşlik etti.

 Beş günlük eğitim gezisinin araştırma kurumları kısmında; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkiler Bölümü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün laboratuvar, sera ve araştırma alanları incelendi. Özel sektör ziyaretleri kapsamında; Manier Tarım’a ait sebze ıslah ve tohum üretim tesisleri; Garden Koala süs bitkisi seraları; Starpak meyve işleme tesisleri; Growberry Tarım topraksız çilek seraları; Aytemel Tarım ve Kalite Tarım muz sarartma tesisleri incelenerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.

 Anamur’daki seralarda karambola, pitaya, mango, papaya, pasiflora gibi tropik meyveler dalından toplanarak tadım yapıldı.