ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İÇİN VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDA 2. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

09.04.2021

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE  VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDA 2. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Mühendislik Fakültes’inde Vali yardımcısı  Ömer Coşkun’un başkanlığında Üniversite – Sanayi iş birliğini değerlendirmek üzere 2. kez toplantı yapıldı. Toplantıya; Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ezeli Azarkan, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın Vural, Dicle Üniversitesi Ziraat Mühendisi Dekanı Prof.Dr. Davut Karaaslan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat Yeşil, OSB Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Özdoğan, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Diyadin İnan, komisyon başkanları ve çeşitli meslek kuruluşlarının yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda durum değerlendirmesi yapılmış ve özellikle; Maden mühendisliği Bölümü için öğrenci alımına verilen onay, üniversite öğretim üyelerince sanayi tesislerine yapılan teknik gezilerin kazanımları, bölge tarımı için önemli olan yem, tohum, makine vs. konularında nasıl yol alınacağı, hayvan hastanesi, üniversitemizde var olan küçük ölçekli pasif tesisler, gıda konusunda üreticiler için bilgilendirme toplantıları, tekstil sektörüne nasıl destek olunabileceği tartışılmıştır.