TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ “ 4. PEYNİR ÇEŞİTLERİ
SERGİSİ ” ETKİNLİĞİ
Üniversitemiz Tarım Meslek
Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü tarafından gerçekleştirilen 4. Peynir Çeşitleri
Sergisi; Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Laboratuvarı’nda
yapıldı.
Etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr.
Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof. Dr. Ezeli
Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Tarım Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Davut
Karaaslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri,
akademik, idari personel katıldı.
Sergiye katılanlar; Süt ve
Ürünleri Teknolojisi öğrencileri tarafından hazırlanan ve temin edilen 60 çeşit
geleneksel ve yabancı peynirin görsel, aroma ve tat olarak karşılaştırma imkanı
buldu. Konuklar ayrıca Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencilerinin
yaptığı 28 çeşit peyniri de tattı.
https://youtu.be/sbFjajIl0PA?si=iWbMbA2v97LyITS3