TARIM MESLEK
YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ VE GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİLERİ KULÜBÜ “3. PEYNİR
ÇEŞİTLERİ SERGİSİ” ETKİNLİĞİ
Diyarbakır Tarım
Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulan “Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci
Kulübü” 2013’ten bu yana yapmış olduğu farklı etkinliklerle, ALO GIDA 174
hattının etkin kullanımının yanında, öğrencilerin beceri ve yeteneklerini
sergilemelerine katkıda bulunmaya devam ediyor. 3. Peynir Çeşitleri Sergisi;
Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi Laboratuvarı’nda gerçekleşti.
Etkinliğe; Tarım Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, Veteriner
Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr.
Üyesi Ömer Faruk Yeşil, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tarım, Sosyal ve
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, akademik, idari personel,
öğrenci velileri ile kulüp üyesi öğrencileri katılım sağladı. Sergiye sponsor
olan, Korkmaz Peynircilik İşletme sahibi Ramazan Korkmaz’a ve Yaşar Birleşik Pazarlama
A.Ş. Yöneticisi Burhan Altınkaynak’a Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr.
Davut Karaaslan ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural tarafından
“Teşekkür Belgesi” verildi.
Sergiye
katılanlar; Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencilerinin yaptığı, Kokmaz
Peynircilik, Yaşar Birleşik Pazarlama ve marketlerden temin edilen 70 çeşit geleneksel ve yabancı peynirin
görsel, aroma ve tad olarak karşılaştırma imkanı buldular. Sergi sonunda, alanında
uzman jüri üyeleri tarafından; en çok beğenilen peynir çeşidi olarak “Keçi Sütlü Ezine Peyniri”, “Naneli Beyaz Peynir” ve “Göğermiş-Küflü
Peynir” seçilmiştir. Gönüllü
Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü 4. Peynir Çeşitleri Sergisini, en kısa zamanda,
daha geniş katılımla düzenleyecektir.