HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI VE HUKUK ALANINDA KARİYER FIRSATLARI

30.11.2021

HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI VE HUKUK ALANINDA KARİYER FIRSATLARI

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu “Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında “Hukukta Çocuk Hakları ve Hukuk Alanında Kariyer Fırsatları” konulu konferans düzenledi. Konferansa ilköğretim öğrencileri katılım sağladı.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan ve eşi Ayşe Azarkan, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Ergün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Sultan Tekin Taşır ile Öğr. Gör. Ahmet Taşır tarafından ‘Hukukta Çocuk Hakları ve Hukuk Alanında Kariyer Fırsatları’ konulu bir sunum yapıldı. Öğr. Gör. Sultan Tekin Taşır, konuşmasında ‘Hukukta Çocuk Kavramı, Çocuk Hakları, Ceza Hukuku Bakımından Çocuklara Özgü Kurallar ve Çocukların Ceza Ehliyeti’ hakkında bilgiler verdi.

Öğr. Gör. Ahmet Taşır, gelecekte avukat, hakim ve savcı olmak isteyen çocukların yapması gereken çalışmalar, dikkat etmeleri gereken noktalar, avukat, hakim ve savcının hukuk sistemindeki görevleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan sunumları ilgiyle takip eden öğrenciler çocuk haklarına ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaştılar.