GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ


21.05.2024


                                       GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı kurslarda yıl boyunca eğitim gören kursiyerler, yıl sonu olması münasebetiyle "Geleneksel El Sanatları Kaligrafi Sergisi" düzenledi. Eğitmen Suna Eroğlu nezdinde düzenlenen kurslara katılım sağlayan 25’e yakın kursiyerler Geleneksel El Sanatları kurslarımızda yapılan çalışmaları Rektörlük Fuaye alanında sergiledi.

Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, SKS Daire Başkanı Hacı Cebe, Daire Başkanları ve Müdürler, akademisyenler, idari personeller, kursiyer yakınları ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Geleneksel Türk el sanatlarının zenginliğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, sanatın insanları bir araya getiren güçlü bir araç olduğunu belirtti ve öğrencilerini sanatla ilgilenmesi için teşvik ettiklerini söyledi. Rektörümüze, sergi hatırası olarak el yapımı gramofon hediye edildi.

Söz konusu sergide Türk el sanatlarının farklı alanlarından örnekler sergilenirken ilgili örnekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türk kültürünün ve sanatının tanıtılmasına katkıda bulunan sergi ekibi, yaptıkları açıklamalarda bu tür etkinliklerin devam etmesinin önemine dikkat çekti.

Sergide Geleneksel sanatlarımız olan Hat Sanatı,Ebru Sanatı,Kat'ı Sanatı,Örmecilik,Cam Boyama ve Süsleme sanatlarının yanı sıra Kaligrafi (güzel yazı), Ahşap Boyama,Takı Tasarımı , Keçe Süsleme,Ahşap Yakma gibi özgün çalışmalara da yer verildi.

Ayrıca atık malzemelerin geri dönüşüme kazandırılmasına dikkat çekmek amacıyla yapılan çalışmaların da olduğu sergide atık kağıtlardan Kat'ı sanatı örnekleri, Üç boyutlu tablolar; karton kutulardan Kuranı Kerim kabı, mücevher kutusu; cam şişelerden vazolar,atık kumaşlardan çantalar,fayanslardan çok duvar panosu gibi birbirinden farklı ve dikkat çekici çalışmalar da yer aldı.

İdari personel ve öğrencilerden oluşan müzik ekibinin dinletisi de büyük beğeni toplarken, sergi sayesinde ortaya çıkan güzel çalışmaların gençler tarafından görülmesi, kurslara kayıt ve devam için teşvik unsuru olması amaçlanıyor.

https://m.youtube.com/watch?v=Ct2CbZGiybo