FİLİSTİN ÂLİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI DR. NEVVAF TEKRURİ’Yİ ÜNİVERSİTEMİZDE AĞIRLADIK


23.05.2024


FİLİSTİN ÂLİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI DR. NEVVAF TEKRURİ’Yİ ÜNİVERSİTEMİZDE AĞIRLADIK

Üniversitemiz Salık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Dicle Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen "Gazze'nin Kıyamı Halkların Uyanışı Bize Ne Söyler" başlıklı panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Dr. Osman Yağmur'un konuk olduğu ve Öğretim Görevlisi Adem Demir'in de Moderatör olduğu panele öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Dr. Nevvaf Tekruri, bugün özellikle Filistin ve Gazze’de İslam alemi ve dünyanın gözü önünde katliam ve soykırımların işlendiğini; çocuk, kadın ve masum insanların üzerine bombalar yağdırıldığını söyledi.

Bugün Amerika'da, Almanya'da, Japonya'da, Fransa'da, ABD'nin üniversitelerinde insanlar ayaklanmışlar ve Aksa Tufanı'nın etkilerini bizlere göstermektedir." diyen Dr. Nevvaf Tekruri, Kudüs ve Filistin için düzenlenen gösterilerin oralarda yaşayan Müslümanların gücünü arttırdığını söyledi.

Tekruri, Kudüs'ün sadece Filistin özelinde değil tüm İslam aleminin ortak meselesi olduğunu belirtti.

Program sonrası Filistinli Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, Tekruri ile Filistin’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret Hediye takdimi ile sona erdi.

https://www.youtube.com/watch?v=KZrS7-H4Mfc


Fotoğraf Galerisi