Doğanın Öz Evladı Yabancı Otları Tanıyalım semineri


27.03.2024


Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve Dicle Üniversitesi Bitki Araştırma ve Koruma Kulübü (DÜBAK) iş birliği ile Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenmiş olan “Doğanın Öz Evladı Yabancı Otları Tanıyalım” konulu seminer Ziraat Fakültesi Seminer salonunda 26.03.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Seminere, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer DENLİ, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan YILDIZ, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Abuzer SAĞIR, fıstık yetiştiriciler birliği başkanı Calalettin BİRTANE ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.

DÜBAK yönetim kurulu üyeleri Nevroz BAŞBOĞA, Kerem TİMURAĞAOĞLU, Dilan ALTUN ve Nusret Kaan TAYYAR  bazı yabancı otların tanıtımını yaptılar.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan DÜBAK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cumali ÖZASLAN, Diyarbakır'da önemli endemik bitkilerin olduğunu, bunların korunması gerektiğini ayrıca doğal denge ve biyoçeşitlilik açısından önemine dikkat çekerek, doğanın öz evladı olan yabancı otların erken dönemde tanımanın önemine değindi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer DENLİ de konuşmalarında eğitim seminerlerinde olduğu gibi sosyal aktivite içeren her türlü faaliyetlerde de her zaman destek olacaklarını belirtti.

Seminer sonunda DÜBAK üyeleri tarafından hazırlanan yabancı ot ve kültür bitkisi fideleri katılımcılara hediye edildi.